סחרחורת | המרכז הישראלי לרפואת הלב - קרדיו-טים

תסמינים נפוצים למחלת לב

סחרחורת

סחרחורת הינה תלונה נפוצה למדי, ושכיחותה עולה עם הגיל. מטופלים רבים שמתלוננים על סחרחורת למעשה חשים טשטוש ראיה, חולשה, הרגשת טרום עלפון, תחושה של ריחוף, או אי-יציבות. אחרים מתלוננים על הרגשה של תנועה. זו האחרונה למעשה נקראת סחרחורת סיבובית (ורטיגו) והיא מייצגת אשליה של תנועה (הסביבה מסתובבת או שהמטופל חש בתנועה עצמית).

סחרחורת עלולה להיגרם ממגוון רב של בעיות. הסחרחורת הסיבובית נגרמת בדרך כלל מבעיה במנגנוני שיווי המשקל שבאוזן הפנימית או בעצב הווסטיבולרי. לחילופין, הסחרחורת הלא סיבובית עלולה לנבוע מבעיה לבבית, בעיה במערכת העצבים (נוירולוגיות) או מטיפול בתרופות.

כאשר הסחרחורת משנית לבעיה לבבית היא מתרחשת בדרך כלל בשל ירידה באספקת הדם למוח. הסיבות לכך עלולות להיות שונות והן כוללות הפרעות קצב שגורמות לקצב לב איטי (ברדיקרדיה) או מהיר (טכיקרדיה), ירידה בלחצי הדם בדרך כלל בעת שינוי תנוחה (אורתוסטטיזם), ירידה בזרימת הדם מהלב מישנית לתפקוד ירוד של שריר הלב או בשל בעיה במסתמים. חלק מסיבות אלו כרוכות במצבים מסכני חיים, ועל כן יש לעיתים צורך בבירור רפואי מיידי. במקרים בהם הסחרחרות קיצונית ומלווה בתסמינים נוספים יש חשיבות רבה להתפנות למיון על ידי אמבולנס על מנת לעבור הערכה דחופה וטיפול.

במרכז הישראלי לרפואת הלב (קרדיו-טים) ניתן לבצע בירור מהיר של סיבות לבביות לסחרחורת על ידי בדיקת קרדיולוג וביצוע בדיקות הדמיה ואחרות כמו אק"ג ואקו לב, הכל תחת קורת גג אחת על מנת להעניק לכל מטופל ומטופלת את השירות האיכותי והמהיר ביותר.

לקביעת תור