קוצר נשימה
קוצר נשימה הינה אחת מהתלונות השכיחות ביותר בפניה למיון. קוצר נשימה יכול לנבוע מסיבות ריאתיות או לבביות. הסיבות השכיחות לקוצר נשימה בהקשר של מחלות לב הינן בעיות הקשורות בתפקוד לקוי של מסתמי הלב וירידה בתפקוד הלב (אי ספיקת לב). יש לזכור כי בחולי סכרת ואף לעיתים בקרב אוכלוסיות אחרות, גם מחלת לב איסכמית יכולה להתבטאות בקוצר נשימה עם או ללא כאבי חזה. למידע נוסף לגבי בעיות מסתמים ניתן ללחוץ כאן.
תופעת קוצר הנשימה יכולה להתרחש במנוחה, מאמץ או שניהם, ישנם מצבים שקוצר הנשימה מופיע דווקא בשכיבה אך לא בישיבה או עמידה. במצבים בהם מופיעים תסמינים של קוצר נשימה בצורה הדרגתית ואיטית בדרך כלל יש זמן לבצע בירור למקור קוצר הנשימה במסגרת המרפאה. אולם במצבים בהם מופיע קוצר נשימה פתאומי, או קשה - קיימת חשיבות רבה להתפנות לחדר מיון על ידי אמבולנס על מנת לעבור הערכה דחופה וטפול במידת הצורך.
במרכז הישראלי לרפואת הלב (קרדיו-טים) ניתן לבצע הערכה מהירה של סיבות לבביות לקוצר נשימה על ידי בדיקת קרדיולוג וביצוע בדיקות הדמיה כמו אקו לב, הכל תחת קורת גג אחת על מנת להעניק לכל מטופל ומטופלת את השירות האיכותי והמהיר ביותר.