כאבים בחזה
חלל בית החזה מכיל בתוכו מספר איברים: הלב, ריאות, שרירים, עצמות ועוד. בעיה רפואית כלשהי בכל אחד מן האיברים הללו, עלולה לגרום לתסמינים שונים הגורמים לאי נוחות או כאבים בחזה. ואכן, תלונה על כאבים בחזה הינה מהתלונות השכיחות ביותר בפניה לחדר המיון; על פי הערכת משרד הבריאות מדובר על 1 מכל 12 מבוגרים שפונים למיון ומתלוננים על כאבי חזה.
כאבי החזה הנקראים גם "תעוקת חזה" יכולים להופיע בצורות שונות, האופי של כאבי תעוקת חזה יכול להיות לוחץ או שורף. הכאב גם יכול להתבטא כצרבת או ככאב מסוג אחר. הכאבים יכולים להקרין לאזורים שונים – כגון ידיים, צואר, לסת, גב וכדו'. תסמיני כאבים בחזה גם יכולים לעיתים להתלוות לתחושות אחרות כמו קוצר נשימה, הזעה ואחרות. יש לשים לב לאופי הכאב ולתסמינים הנלוים על מנת לתאר לרופא במדוייק את התחושות ולהקל בכך על תהליך האיבחון.
במהלך הבירור חשוב לחלק את הסיבות לכאב בחזה לכאלו הדורשות בירור מהיר והתייחסות דחופה, וכאלו שניתן להעריך את הסיבה להם במסגרת מרפאתית. על פי רוב, כאבים בחזה הנובעים מבעיה לבבית מצריכים התייחסות מהירה יחסית ולכן, בירור של כאבי חזה יבוצע בשלב הראשון לצורך שלילת או אישוש אבחנה של בעיה לבבית. למידע נוסף לגבי מחלת לב איסכמית (Ischemic Heart Disease) ניתן ללחוץ כאן.
במרכז הישראלי לרפואת הלב (קרדיו-טים) ניתן לעבור מסלול מהיר של בירור קרדיאלי הכולל בדיקה על ידי קרדיולוג וביצוע בדיקות עזר נוספות על מנת להגיע לאבחנה. במידה ותישלל בעיה לבבית, יש צורך להמשיך בירור למציאת גורמים אחרים היכולים להיות קשורים למערכת העיכול, למערכת השרירים העצמות והעצבים ואחרים, אך בירור זה לרוב בעל אופי פחות דחוף. מומלץ לעיין במאמרו של פרופ' ברבש הנוגע לתהליך הבירור של כאבים בחזה.
חשוב להדגיש כי במקרים בהם מופיעים תעוקת חזה חדשה ופתאומית, או כאבי חזה ממושכים, יש חשיבות רבה להתפנות למיון על ידי אמבולנס על מנת לעבור הערכה דחופה ולשלול בעיה חריפה כמו ארוע לבבי.